Warsztaty w ramach cyklu Przez żołądek do serca. Co wiemy na temat Erytrei – małego państwa we wschodniej Afryce nad Morzem Czerwonym niepodległym dopiero od 1993 r.? Z nizinami będącymi jednymi z najgorętszych miejsc na Ziemi. Susze nawiedzające Erytreę powodują klęski głodu, a rządzący krajem od czasów uzyskania niepodległości prezydent sprawuje rządy totalitarne. Wszystko to sprawia, że codziennie uciekają stąd setki Erytrejczyków. Co to jest tigrinia, jak wygląda Erytrea i co się tu je, kiedy jest coś do jedzenia opowiedzą Selam Keshi Afraha i Agnieszka Rodowicz. Selam nauczy wspólnie z uczestnikami przyrządzi kilka erytrejskich dań.
Projekt finansowany z Funduszu Animacji Kultury
15.09.2018 / Sobota / godzina 12:00
DK PRAGA
ul.B.Sawinkowa 2
źródło: http://www.dkpraga.pl/wydarzenia/warsztaty-kulinarne-erytrea